IMG 8909 3

OM DESIGNPAKKEN

I fagene Design og Billedkunst arbejder vi med forskellige kreative processer, der udvikler din viden om den visuelle og designede kultur, du er en del af. Dette sker gennem en række forløb, hvor du vil arbejde med flere praktiske opgaver i bl.a. arkitektur, maleri og tegning, digital layout, produktdesign og modelbyggeri. Udover det kreative arbejde vil din forståelse af fagene bygge både på en analytisk og en historisk tilgang, ligesom du kommer til at arbejde med helt aktuelle emner, som fx klimakrisen.

Arrangementer

På Designpakken har vi et fast samarbejde med KADK (Kunstakademiets Designskole) i forbindelse med vores projekt- og praktikforløb. Derved får du mulighed for at prøve kræfter med design på det højest mulige niveau i Danmark. I projekt- og praktikforløbet er der også mulighed for at tage på studietur til udlandet.

En del af den daglige undervisning foregår uden for huset, når vi besøger forskellige udstillinger, som vi bruger som research i vores eget arbejde med forløbene på skolen. Vi har fx været på Designmuseum Danmark, SMK, og Louisiana.

Kan du ikke få nok?

Hvis du ikke kan få nok af design og billedkunst i undervisningen, er der rig mulighed for at mødes i vores lokaler for sammen med andre at arbejde kreativt i fritiden, hvad enten du er til tegning, syning eller noget helt tredje.

Hvad kan jeg blive?

Når du har gået på Designpakken, er du godt rustet til at læse videre på en række kunstneriske uddannelser og uddanne dig til fx arkitekt, designer eller designteknolog. Det vil desuden være oplagt at bruge dine kreative evner indenfor fx undervisningsbranchen, eller efter et halvt års overbygning at søge universitetsuddannelser som fx kunsthistorie eller moderne kultur- og kulturformidling.

Fagpakkefag
Design B og billedkunst C

Uddannelsestype
Den 2-årige HF

Valgfag
Vælger du en Designpakken, skal du desuden vælge et valgfag på C-B niveau. 

Giver adgang til
Akademi-og professionsbacheloruddannelser.
Universitetsuddannelser efter halvt års supplering.

VALGFAG

Vælger du en Designpakken, skal du desuden vælge et valgfag på C-B niveau. Du kan se, hvilke valgfag Gentofte HF udbyder på B-niveau neden for.

Valgfag på B-niveau

Billedkunst, biologi, design, drama, idræt, kemi, matematik, mediefag, musik, naturgeografi, psykologi, religion, samfundsfag og tysk fortsætter.

IMG 8915

UDDANNELSENS OPBYGNING

Skoleåret på Gentofte HF er bygget sådan op, at alle elever følger samme forløb i 1. og 2. semester. Alle elever vil i løbet af 1. og 2. semester gennemføre et afklaringsforløb der bl.a. indeholder praktik og projektforløb, og derefter træffe valg om hvilken fagpakke og valgfag man ønsker. HF fagpakker og valgfag ligger således i 3. og 4. semester.

Er du stadig i tvivl om hvilken retning du vil gå, se vores andre muligheder her.

Nedenfor kan du se hvordan fagene er placeret i hvert semester. Fagene er markeret med grønt i det semester, hvor de afsluttes med eksamen.

Se skema