BLA01308

OM POLITI- OG FORSVARSPAKKEN

Politi- og Forsvarspakken på Gentofte HF indeholder fagene psykologi C og idræt B. I psykologi vil du lære at forstå den menneskelige psyke og dermed få indsigt i, hvordan man kan håndtere andre mennesker i forskellige situationer. I idræt er der fokus på den fysiske del af mennesket og vigtigheden af at være i god form, hvilket kan være en fordel hvis man fx skal begå sig inden for politiet.

Ud af huset

Med Politi-og Forsvarspakken er den professionsrettede profil integreret i hverdagen. På et skoleår får vi besøg af såvel Forsvaret som Politiet. Vi besøger Politiskolen i faget idræt og dansk og får personlig træningsvejledning til optagelsesprøven i Politiet.

I psykologi har vi fokus på de socialpsykologiske emner og tager på politimuseet til et skræddersyet program om ondskab. I alle pakkens fag orienterer vi os imod de gængse bekendtgørelser og målretter og tilretter mod professionerne i beredskabet.

Hvad kan jeg blive

Med denne pakke kan du tage en professionsbacheloruddannelse direkte efter HF, om det så skal være sygeplejerske, lægesekretær, ambulanceredder, brandmand eller i uniform, så er hverdagen på Politi-og Forsvarspakken på HF præget af idræt, dannelse og bevægelse.

Fagpakkefag
Idræt B og Psykologi C

Uddannelsestype
Den 2-årige HF

Valgfag
Valgfag på B-niveau

Giver adgang til
Akademi-og professionsbacheloruddannelser.
Universitetsuddannelser efter halvt års supplering.

VALGFAG

Vælger du Politi-og Forsvarspakken, skal du udover dine fagpakkefag vælge et valgfag på B-niveau. Du kan se, hvilke valgfag Gentofte HF udbyder på B-niveau nedenfor.

Valgfag på B-niveau

Billedkunst B, Biologi B Design B, Dramatik B, Fransk fortsætter B, Idræt B, Kemi B, Matematik B, Mediefag B, Musik B, Naturgeografi B, Psykologi B, Religion B, Samfundsfag B, Tysk Fortsætter B.

BLA00945 (1)

UDDANNELSENS OPBYGNING

Skoleåret på Gentofte HF er bygget sådan op, at alle elever følger samme forløb i 1. og 2. semester. Alle elever vil i løbet af 1. og 2. semester gennemføre et afklaringsforløb der bl.a. indeholder praktik og projektforløb, og derefter træffe valg om hvilken fagpakke og valgfag man ønsker. HF fagpakker og valgfag ligger således i 3. og 4. semester.

Er du stadig i tvivl om hvilken retning du vil gå, se vores andre muligheder her.

Nedenfor kan du se hvordan fagene er placeret i hvert semester. Fagene er markeret med grønt i det semester, hvor de afsluttes med eksamen.

Se skema