Det 2-årige hf
Det 2-årige HF-uddannelse forbereder dig til at komme godt videre i uddannelsessystemet. HF-uddannelsen kan give adgang til alle videregående uddannelser. Du vælger dig ind på en fagpakke, så du kommer til at gå sammen med andre elever, der deler dine interesser og fremtidsdrømme. Fagpakkerne er målrettet de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser. Vi udbyder 12 forskellige fagpakker, der indholdsmæssigt spænder fra Science over Business til Design.
Måske du allerede nu ved, at du vil læse jura efter HF? Så vil vores samfundsvidenskabelige universitetspakke være noget for dig. Det kan også være, at du altid har elsket naturen, og derfor vil passe godt ind på Miljøpakken. Hvis du endnu ikke har besluttet dig for, hvad du skal efter din HF, vil du i løbet af din tid på Gentofte HF blive hjulpet til at blive mere afklaret, bl.a. i de særlige projekt- og praktikforløb.
Uddannelsens opbygning
På det første år af den 2-årige HF har du en række obligatoriske fag, faggrupper og et kunstnerisk/praktisk fag. På andet år fortsætter nogle af de obligatoriske fag, og du målretter din HF med en fagpakke eller en universitetspakke. Begge år har du projekt-praktikforløb.
Praktiske informationer
Optagelse - generelt
Hvis du gerne vil gå på Gentofte HF, skal du søge om optagelse. Det gør du via Undervisningsministeriets optagelsesskema på www.optagelse.dk.
Du kan blive optaget på tre måder:
- direkte fra 9. klasse
- direkte fra 10. klasse
- hvis du ikke kommer direkte fra folkeskolen
Optagelseskrav HF – direkte fra 9. klasse
For at have retskrav på optagelse til den 2-årige uddannelse til hf-eksamen skal ansøgere:
● have søgt rettidigt til optagelse til det nye skoleår, hvor vedkommende ønsker at starte uddannelsen.
● have mindst 4,0 i gennemsnit af alle afsluttende standpunktskarakterer i 9. klasse.
● have modtaget prøveforberedende undervisning i 2. fremmedsprog i 5.-9. klasse eller prøveforberedende undervisning, der står mål hermed.
● have aflagt folkeskolens obligatoriske prøver efter 9. klasse i henhold til folkeskolelovens regler.
● have bestået folkeskolens afgangseksamen.
● have bekræftet det faglige niveau (4,0) fra standpunktskaraktererne ved de lovbundne prøver fra folkeskolens afgangseksamen. Det vil sige, at ansøger skal have opnået 4,0 i gennemsnit af de lovbundne prøver.
Optagelseskrav HF – direkte fra 10. klasse
For at få retskrav på optagelse til den 2-årige uddannelse til hf-eksamen efter afslutningen af 10. klasse skal ansøgere:
● have søgt rettidigt til optagelse til det skoleår, hvor vedkommende ønsker at starte uddannelsen.
● have mindst 4,0 i gennemsnit af alle afsluttende standpunktskarakterer i 10. klasse.
● have modtaget prøveforberedende undervisning i 2. fremmedsprog i 5.-9. klasse eller prøveforberedende undervisning, der står mål hermed.
● have aflagt folkeskolens 9.-klasseprøve i 2. fremmedsprog efter 9. klasse, hvis prøven er blevet udtrukket, eller 10.-klasseprøve i 2. fremmedsprog efter 10. klasse.
● have fået undervisning i dansk, engelsk og matematik i 10. klasse og aflagt 10.-klasseprøver i alle tre fag – både mundtligt og skriftligt.
● have aflagt folkeskolens fælles 9.-klasseprøve i fysik/kemi, biologi og geografi efter 9. klasse eller 10.-klasseprøven i fysik/kemi i 10. klasse.
● have opnået mindst 2,0 i både dansk og matematik i 10.-klasseprøverne.
Optagelse, der ikke sker direkte efter 9. eller 10. klasse
● Hvis en ansøger ikke søger om optagelse i direkte forlængelse af 9. eller 10. klasse og ikke har retskrav på optagelse, kan vedkommende optages efter en standardiseret vurdering af de faglige, sociale og personlige forudsætninger for at påbegynde og gennemføre uddannelsen.
Deltagerbetaling
I forbindelse med studieture betaler eleverne selv for rejse, ophold mv.
Studieturen i 2.HF koster ca. 3500 kr i egenbetaling. Skolen yder et tilskud på 100 kr. til entré per deltagende elev.
Gentofte HF betaler ekskursioner i forbindelse med den normale undervisning.
Eleverne betaler selv transport.
Hver elev forventes at medbringe en computer til undervisning og selv afholde udgifter til denne.
Der opkræves ikke betaling for undervisningsmidler.
Hør mere
Du kan høre mere om den 2-årige HF ved at kontakte studievejledningen på tlf. 3975 2535.
Ansøgningsfrist
1. marts 2025 kl.12.00
Studiestart
August 2025
Egenbetaling
Uddannelsen er gratis
Økonomi
Uddannelsen er SU berettiget
Studievejledningen
På Gentofte HF har vi tre studievejledere, der kan hjælpe dig, hvis der skulle opstå nogle studiemæssige problemer undervejs i din uddannelse. Det kan være, at du har nogle spørgsmål til SU eller er i tvivl om, hvilken fagpakke, der er den rigtige for dig. Alle elever er velkomne, og du kan altid henvende dig, hvis du har brug for en snak.
Døren ind til studievejledningens kontor står næsten altid åben. Hvis ikke du når at fange studievejlederne i deres træffetid, kan du også ringe til dem på tlf. 39 75 25 35 mellem kl. 10:05 – 11:50. Har du spørgsmål angående optagelse på Gentofte HF, er det også her, du skal henvende dig.